Brutális szél és felhőszakadás érkezik: ezekben a megyékben lehet a legnagyobb a pusztítás

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szél és felhőszakadás érkezik: ezekben a megyékben lehet a legnagyobb a pusztítás

A mai napon ugyan szakadozik a felhőzet, de azért még sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk. Több területen várható zivatar, felhőszakadás és erős, viharos széllökések - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A száraz tavasz után jól jött a csapadékos időszak, aminek hamarosan vége, de a számítások szerint csak átmenetinek bizonyul a csapadékszünet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A mai napon ugyan szakadozik a felhőzet, de azért sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk, csak késő délután a Nyugat-Dunántúlon csökken jelentősebben a felhőzet. A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. Éjszaka tovább szakadozik, csökken a felhőzet, főként a középső és keleti országrészben alakul ki zápor, eleinte délkeleten zivatar is lehet.

A Tiszántúlt leszámítva nagy területen erős északnyugati szél várható. A Dunántúlon és a hegyvidékeken a nappali órákban viharos (60-70 km/h) lökések valószínűek. Ennél erősebb (70-80 km/h) szélre ma jelentősebb esély van a Dunántúli-középhegységben, a Balaton környezetében és Sopron térségében. Napközben leginkább a Dunától keletre, illetve kis eséllyel a Dunántúl keleti peremén alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket főként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék), kisebb eséllyel átmeneti szélrohamok (60-80 km/h) és jégeső (<2 cm) kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki zivatar veszélye miatt: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna megyére. Széllökés veszélye miatt: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém megyére. Felhőszakadás veszélye miatt pedig: Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vihar

előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat