Brutális szél és felhőszakadás érkezik: ezekben a megyékben lehet a legnagyobb a pusztítás

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szél és felhőszakadás érkezik: ezekben a megyékben lehet a legnagyobb a pusztítás

A mai napon ugyan szakadozik a felhőzet, de azért még sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk. Több területen várható zivatar, felhőszakadás és erős, viharos széllökések - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A száraz tavasz után jól jött a csapadékos időszak, aminek hamarosan vége, de a számítások szerint csak átmenetinek bizonyul a csapadékszünet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A mai napon ugyan szakadozik a felhőzet, de azért sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk, csak késő délután a Nyugat-Dunántúlon csökken jelentősebben a felhőzet. A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. Éjszaka tovább szakadozik, csökken a felhőzet, főként a középső és keleti országrészben alakul ki zápor, eleinte délkeleten zivatar is lehet.

A Tiszántúlt leszámítva nagy területen erős északnyugati szél várható. A Dunántúlon és a hegyvidékeken a nappali órákban viharos (60-70 km/h) lökések valószínűek. Ennél erősebb (70-80 km/h) szélre ma jelentősebb esély van a Dunántúli-középhegységben, a Balaton környezetében és Sopron térségében. Napközben leginkább a Dunától keletre, illetve kis eséllyel a Dunántúl keleti peremén alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket főként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék), kisebb eséllyel átmeneti szélrohamok (60-80 km/h) és jégeső (<2 cm) kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki zivatar veszélye miatt: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna megyére. Széllökés veszélye miatt: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém megyére. Felhőszakadás veszélye miatt pedig: Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vihar

előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat