Folytatja a tombolást az időjárás: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

MTI   
  Megosztom
Folytatja a tombolást az időjárás: ezekre a megyékre adtak ki riasztást

Több megyére adott ki másodfokú riasztást zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat délután. Sok helyen van ezen kívül érvényben elsőfokú figyelmeztetés zivatarveszély, felhőszakadás, valamint a magas hőség miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye több járására másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután. A veszélyjelzés szerint a nap folyamán még Jász-Nagykun-Szolnok megyében lehet másodfokú riasztás.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Mindeközben Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna megyére a hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra.

Azt írták: szombat délutántól általában a Dunától keletre, illetve késő délutántól a nyugati határnál alakulhatnak ki zivatarok. Kiemelten az Északi-középhegységben, északkeleten, illetve kisebb számban a Tisza vonalának tágabb környezetében intenzívebb zivatarokra is számítani lehet felhőszakadással, jégesővel, illetve 60-80 kilométer/órás széllökéssel.

Egy-egy helyen heves zivatar is előfordulhat rövid idő alatt 30-40 millimétert meghaladó csapadékkal, nagy méretű jéggel és 80-90 kilométer/órás szélrohammal. Az esti óráktól a főként még a Tiszántúlon, az Északi-középhegységben előforduló zivatarok fokozatosan lecsenghetnek. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vihar

időjárás

riasztás