Kezdődik az égiháború: mutatjuk, hol van már másodfokú zivatarveszély és viharjelzés

MTI   
  Megosztom
Kezdődik az égiháború: mutatjuk, hol van már másodfokú zivatarveszély és viharjelzés

Az egész országban a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, a Balatonnál pedig már másodfokú viharjelzés.

Többfelé már másodfokú riasztást is kiadott zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az egész Balatonnál pedig másodfokú viharjelzés van érvényben. Veszélyjelzésük szerint

Az egész országban a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében a széllökés veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 kilométer/órás, néhol 100 kilométer/óra körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 milliméternyi csapadék), nagyobb méretű (akár 2 centiméternél is nagyobb) jég társulhat. Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja az országot, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar.

Kitértek arra is, hogy a hidegfront mögött a Dunántúlon zivataroktól függetlenül több helyen viharossá fokozódik a szél. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: arra kérnek mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint ne parkoljanak a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek. Ha leszakadt vezetéket, vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

vihar

felhőszakadás

zivatar

veszélyjelzés

riasztás

figyelmeztetés