Drámai helyzet Hajdú-Bihar megyében: több mint 60 ezren maradtak áram nélkül

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai helyzet Hajdú-Bihar megyében: több mint 60 ezren maradtak áram nélkül

Több mint 60 ezren maradtak áram nélkül, amikor a viharos erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmérőjű fát sodort a villamos hálózatra és egy nagyfeszültségű oszlop megrongálódott - írja a Haon.

Hatalmas pusztítást végzett Hajdú-Bihar megyében a vihar: a nagy erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmárőjű fát sodort a hálózatra, ami miatt egy nagyfeszültségű oszlop erősen megrongálódott. A portál információi szerint a megyei katasztrófavédők 33 műszaki mentést végeztek tegnap este. Főként fakidőléshez vonultak, három esetben házra dőlt fa, a többi esetben forgalmi akadályt képeztek. A vihar nagyrészt Hajdúhadházat, Hajdúböszörményt, Debrecent és Nyíradonyt érintette. Hajdúhadházon a Honvédséghez vezető úton 5-6 fa dőlt ki, sőt, egy raktárépületre is rádőlt a fa.

Este 10 óra körül dőlt az említett magasfeszültségű vezetékre egy fa Debrecen és Létavértes között, ezért áramkimaradás volt 65 ezer fogyasztónál. Az áramszolgáltató azonnal elkezdte javítani a hibát, így reggel 6 órára már csak 25 ezer fogyasztónál nem volt áram.

A portál egyik olvasója egy videóban mutatta meg, hogy amikor áthaladt a Keleti-főcsatornal felett vezető hídon, Balmazújváros közelében, akkor a vihar hirtelen magasabb fokozatra kapcsolt és néhány másodperc múlva igazi filmes katasztrófa jelenetként is megállta volna a helyét az elképesztő felvétel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vihar

időjárás

pusztítás