Drámai helyzet Hajdú-Bihar megyében: több mint 60 ezren maradtak áram nélkül

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai helyzet Hajdú-Bihar megyében: több mint 60 ezren maradtak áram nélkül

Több mint 60 ezren maradtak áram nélkül, amikor a viharos erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmérőjű fát sodort a villamos hálózatra és egy nagyfeszültségű oszlop megrongálódott - írja a Haon.

Hatalmas pusztítást végzett Hajdú-Bihar megyében a vihar: a nagy erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmárőjű fát sodort a hálózatra, ami miatt egy nagyfeszültségű oszlop erősen megrongálódott. A portál információi szerint a megyei katasztrófavédők 33 műszaki mentést végeztek tegnap este. Főként fakidőléshez vonultak, három esetben házra dőlt fa, a többi esetben forgalmi akadályt képeztek. A vihar nagyrészt Hajdúhadházat, Hajdúböszörményt, Debrecent és Nyíradonyt érintette. Hajdúhadházon a Honvédséghez vezető úton 5-6 fa dőlt ki, sőt, egy raktárépületre is rádőlt a fa.

Este 10 óra körül dőlt az említett magasfeszültségű vezetékre egy fa Debrecen és Létavértes között, ezért áramkimaradás volt 65 ezer fogyasztónál. Az áramszolgáltató azonnal elkezdte javítani a hibát, így reggel 6 órára már csak 25 ezer fogyasztónál nem volt áram.

A portál egyik olvasója egy videóban mutatta meg, hogy amikor áthaladt a Keleti-főcsatornal felett vezető hídon, Balmazújváros közelében, akkor a vihar hirtelen magasabb fokozatra kapcsolt és néhány másodperc múlva igazi filmes katasztrófa jelenetként is megállta volna a helyét az elképesztő felvétel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vihar

időjárás

pusztítás