Várnak még ránk meglepetések: kiderült, milyen idő lesz hétvégén

MTI   
  Megosztom
Várnak még ránk meglepetések: kiderült, milyen idő lesz hétvégén

Pénteken zivatarveszély miatt az egész országra, felhőszakadás veszélye miatt pedig Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével csaknem az egész országra adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Elmondjuk, mi lesz utána.

Pénteken sokfelé csapadékos, utána jellemzően száraz, napsütéses idő várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amit csütörtökön adtak ki.

Pénteken északnyugaton elszórtan zápor várható, máshol többfelé zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb 24-29 Celsius-fok között alakul.

Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 26-30 fok között valószínű.

Vasárnap napsütéses lesz az idő. A Tiszántúlon lesz helyenként zápor, zivatar, másutt nem várható csapadék. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

zápor

zivatar

felhőszakadás

figyelmeztetés

napsütés