Lezárják a turistaparadicsom népszerű utcáját: ezekben az időpontokban csak a gyalogosoké

HelloVidék   
  Megosztom
Lezárják a turistaparadicsom népszerű utcáját: ezekben az időpontokban csak a gyalogosoké

Lezárják a népszerű balatoni város forgalmas utcáját. A történelmi városrészben a nyári programok miatt zárják el az utat az autós forgalom elől - írja a hirbalaton.hu.

A portál információi szerint szeptemberig minden hétvégén lezárják az autós forgalom elől, a reformkori városrészben a népszerű Blaha Lujza utcát. A nyáron is nyüzsgő útvonalat az ideérkezőket váró programok, rendezvények miatt zárják le.

A Balatonfüredre látogató turisták és helyiek gyakori célpontjai a neves programok és a reformkori városrést vendéglátóhelyei, hangulatos teraszai. A történelmi városrész nyáron egyfajta kulturális negyeddé alakul.

Az autók időszakos kitiltásával egy nyugodtabb miliő, mediterrán életérzés fogadja a vendégeket

- fogalmaznak.

Minden hétvégén 20.00-24.00 óra között forgalmirend-változás lesz a városban.
A Kisfaludy és a Blaha Lujza utca lesz lezárva a gépjárműforgalom elől.

Parkolási lehetőségek a közelben: Zsigmond-, Csokonai-, Zákonyi-, Táncsics Mihály-, Honvéd-, Huray- és Borsos Miklós utca. A forgalmi rend változásokat táblák jelzik.

Az útlezárások listája egészen szeptemberig:

  • Július 3-4. péntek-szombat
  • Július 10-11. péntek-szombat
  • Július 17-18. péntek-szombat
  • Július 22-25. csütörtök-vasárnap (Anna fesztivál)
  • Július 31-augusztus 1. péntek-szombat (Kékszalag)
  • Augusztus 7-8. szerda-csütörtök
  • Augusztus 14-15.péntek-szombat
  • Augusztus 19-22. szerda-szombat (Borhetek, koncertek)
  • Augusztus 28-29. péntek-szombat
  • Szeptember 4-5. péntek szombat (Filmpiknik)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

balatonfured

lezárás

nyár