Több mint két milliárdot költenek a bölcsődékre: rengeteg új férőhelyet biztosíthatnak

MTI   
  Megosztom
Több mint két milliárdot költenek a bölcsődékre: rengeteg új férőhelyet biztosíthatnak

Húsz új bölcsőde jön létre 350 új férőhellyel 2 milliárd forintos támogatásból. A bölcsődefejlesztési program segítségével a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 70 ezret.

Húsz új bölcsőde jön létre 350 új férőhellyel 2 milliárd forintos támogatásból. Varga Mihály, a pénzügyminiszter hangsúlyozta: a családbarát politika megfordította a korábbi évek trendjét, idén 2000-rel több gyermek született, mint tavaly ilyenkor. A bölcsődefejlesztési program segítségével a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 70 ezret.

A kormány családpolitikájának kiemelt célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is. Az elmúlt tíz évben 60 százalékkal növekedett a bölcsődei férőhelyek száma.

A pályázat előző fordulójában 32 önkormányzat kapott mintegy 3,2 milliárd forint támogatást 579 bölcsődei férőhely létrehozására. A kormány 2018 óta 7,5 milliárd forintot költött az önkormányzatok fenntartásában lévő bölcsődék fejlesztésére az ország teljes területén.

Ezek közül 14 pályázó új bölcsőde, mini bölcsőde építésére, vagy meglévő bölcsődei épület bővítésére kap támogatást. További 6 település egyéb, korábban más célra használt önkormányzati tulajdonú ingatlan átalakításához kap segítséget.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bölcsőde

bölcsi

gyerek