Komoly veszély a balatoni városban: házak között kószáló vaddisznótól rettegnek a helyiek

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly veszély a balatoni városban: házak között kószáló vaddisznótól rettegnek a helyiek

Egy vadkan támadt rá egy kutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli sétájuk közben a balatoni város családi háza övezetében. A környéken már többen találkoztak vaddal - írja a Blikk.

A lap szerint egy vadkan Balatonfüreden rátámadt egy afrikai oroszlánkutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli sétájuk közben a település belterületén, családi házas övezetben. Információik szerint ez már a harmadik ilyen eset volt, amikor feltűnt vaddisznó a környéken, ezért szeretnék felhívi erre a komoly problémára a figyelmet, hiszen eddig nem történt semmi.

A helyszíntől nem messze a helyiek által gyakran látogatott patak van, de közel vannak a szórakozóhelyen, több pihenőpad, ezért sokan lehetnek veszélyben egy hasonló találkozásnál. Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke szerint valóban általános jelenség, hogy a vadak a városokba merészkednek, de a vadgazdálkodóknak meg van kötve a kezük.

Nagyon nehéz helyzet, ha lakott területre téved a vad. Ahhoz ugyanis, hogy ki lehessen lőni, rengeteg engedélyre lenne szükség. Ha meg is vannak a papírok, nem biztos, hogy el lehet engedni ott egy lövést

– mondta a lapnak az elnök, hozzátéve: van, ahol befogókat raktak ki, és beetetéssel fogták be a vadat.

Kosler Zoltán, a füredi városfejlesztési osztály vezetője írásos válaszában elmondta, hogy a jelzett helyszínen és annak környékén fokozott közterület-felügyelői ellenőrzést végeztek, a rendőrhatóság és a területileg illetékes vadászatra jogosult erdőgazdaság egyidejű értesítése mellett. A területen azóta vaddisznó jelenlétét sem munkatársaik, sem pedig az erdőgazdaság szakemberei nem észleltek. Az önkormányzat a vaddisznó feltételezett búvóhelyéül szolgáló bozótos felszámolására kötelezi az ingatlantulajdonosokat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

vaddisznó

balatonfüred