Komoly veszély a balatoni városban: házak között kószáló vaddisznótól rettegnek a helyiek

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly veszély a balatoni városban: házak között kószáló vaddisznótól rettegnek a helyiek

Egy vadkan támadt rá egy kutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli sétájuk közben a balatoni város családi háza övezetében. A környéken már többen találkoztak vaddal - írja a Blikk.

A lap szerint egy vadkan Balatonfüreden rátámadt egy afrikai oroszlánkutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli sétájuk közben a település belterületén, családi házas övezetben. Információik szerint ez már a harmadik ilyen eset volt, amikor feltűnt vaddisznó a környéken, ezért szeretnék felhívi erre a komoly problémára a figyelmet, hiszen eddig nem történt semmi.

A helyszíntől nem messze a helyiek által gyakran látogatott patak van, de közel vannak a szórakozóhelyen, több pihenőpad, ezért sokan lehetnek veszélyben egy hasonló találkozásnál. Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke szerint valóban általános jelenség, hogy a vadak a városokba merészkednek, de a vadgazdálkodóknak meg van kötve a kezük.

Nagyon nehéz helyzet, ha lakott területre téved a vad. Ahhoz ugyanis, hogy ki lehessen lőni, rengeteg engedélyre lenne szükség. Ha meg is vannak a papírok, nem biztos, hogy el lehet engedni ott egy lövést

– mondta a lapnak az elnök, hozzátéve: van, ahol befogókat raktak ki, és beetetéssel fogták be a vadat.

Kosler Zoltán, a füredi városfejlesztési osztály vezetője írásos válaszában elmondta, hogy a jelzett helyszínen és annak környékén fokozott közterület-felügyelői ellenőrzést végeztek, a rendőrhatóság és a területileg illetékes vadászatra jogosult erdőgazdaság egyidejű értesítése mellett. A területen azóta vaddisznó jelenlétét sem munkatársaik, sem pedig az erdőgazdaság szakemberei nem észleltek. Az önkormányzat a vaddisznó feltételezett búvóhelyéül szolgáló bozótos felszámolására kötelezi az ingatlantulajdonosokat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

vaddisznó

balatonfüred