Komoly veszély a balatoni városban: házak között kószáló vaddisznótól rettegnek a helyiek

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly veszély a balatoni városban: házak között kószáló vaddisznótól rettegnek a helyiek

Egy vadkan támadt rá egy kutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli sétájuk közben a balatoni város családi háza övezetében. A környéken már többen találkoztak vaddal - írja a Blikk.

A lap szerint egy vadkan Balatonfüreden rátámadt egy afrikai oroszlánkutyára és annak gazdájára a szokásos reggeli sétájuk közben a település belterületén, családi házas övezetben. Információik szerint ez már a harmadik ilyen eset volt, amikor feltűnt vaddisznó a környéken, ezért szeretnék felhívi erre a komoly problémára a figyelmet, hiszen eddig nem történt semmi.

A helyszíntől nem messze a helyiek által gyakran látogatott patak van, de közel vannak a szórakozóhelyen, több pihenőpad, ezért sokan lehetnek veszélyben egy hasonló találkozásnál. Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke szerint valóban általános jelenség, hogy a vadak a városokba merészkednek, de a vadgazdálkodóknak meg van kötve a kezük.

Nagyon nehéz helyzet, ha lakott területre téved a vad. Ahhoz ugyanis, hogy ki lehessen lőni, rengeteg engedélyre lenne szükség. Ha meg is vannak a papírok, nem biztos, hogy el lehet engedni ott egy lövést

– mondta a lapnak az elnök, hozzátéve: van, ahol befogókat raktak ki, és beetetéssel fogták be a vadat.

Kosler Zoltán, a füredi városfejlesztési osztály vezetője írásos válaszában elmondta, hogy a jelzett helyszínen és annak környékén fokozott közterület-felügyelői ellenőrzést végeztek, a rendőrhatóság és a területileg illetékes vadászatra jogosult erdőgazdaság egyidejű értesítése mellett. A területen azóta vaddisznó jelenlétét sem munkatársaik, sem pedig az erdőgazdaság szakemberei nem észleltek. Az önkormányzat a vaddisznó feltételezett búvóhelyéül szolgáló bozótos felszámolására kötelezi az ingatlantulajdonosokat.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

vaddisznó

balatonfüred