Sok év után újra működik a balatoni forrás: egyelőre még inni nem lehet a kút vizéből

HelloVidék   
  Megosztom
Sok év után újra működik a balatoni forrás: egyelőre még inni nem lehet a kút vizéből

Hosszú évek után újra működik a népszerű balatoni kirándulóhelyen a forrás. Még be kellene vizsgálni a balatonfüredi Koloska forrás vízminőségét, ezért a kút egyelőre csak kézmosásra alkalmas - írja a balatonfured.hu.

A portál szerint sok év után újra működik a Koloska-forrás, de a tiszta, hideg vizet adó kút egyelőre csak kézmosásra alkalmas, illetve a piknikezők hűthetik vele az italaikat. Még be kellene vizsgálni a vízminőséget: a Koloska-völgy kedvelői azt szeretnék, hogy a vízszolgáltató cég is csatlakozzon a társadalmi összefogáshoz.

A forrás története egészen 1952-53-ig visszanyúlik, amikor a sziklák alól kifolyó források vizét összefogták és egy kifolyót építettek a központi forrás fölé. Petőfi-forrásnak nevezték el, de napjainkra a Koloska név állandósult.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

forrás

balaton

balatonfüred

koloska