Sok év után újra működik a balatoni forrás: egyelőre még inni nem lehet a kút vizéből

HelloVidék   
  Megosztom
Sok év után újra működik a balatoni forrás: egyelőre még inni nem lehet a kút vizéből

Hosszú évek után újra működik a népszerű balatoni kirándulóhelyen a forrás. Még be kellene vizsgálni a balatonfüredi Koloska forrás vízminőségét, ezért a kút egyelőre csak kézmosásra alkalmas - írja a balatonfured.hu.

A portál szerint sok év után újra működik a Koloska-forrás, de a tiszta, hideg vizet adó kút egyelőre csak kézmosásra alkalmas, illetve a piknikezők hűthetik vele az italaikat. Még be kellene vizsgálni a vízminőséget: a Koloska-völgy kedvelői azt szeretnék, hogy a vízszolgáltató cég is csatlakozzon a társadalmi összefogáshoz.

A forrás története egészen 1952-53-ig visszanyúlik, amikor a sziklák alól kifolyó források vizét összefogták és egy kifolyót építettek a központi forrás fölé. Petőfi-forrásnak nevezték el, de napjainkra a Koloska név állandósult.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

forrás

balaton

balatonfüred

koloska