Mi történik ebben a megyében? Poloskák és darazsak tömegei keserítik a helyiek életét

HelloVidék   
  Megosztom
Mi történik ebben a megyében? Poloskák és darazsak tömegei keserítik a helyiek életét

A meleg, száraz időjárás kifejezetten kedvez a darazsaknak, fokozódik az aktivitásuk és a szaporodásuk is. A házak, lakások környékén ráadásul nagyobb számban megjelentek a márványpoloskák is.

A darázshelyzet most kezd fokozódni, a poloskák azonban már a „spájzban” vannak Békés megyében, írja a beol.hu. A lapnak nyilatkozott egy rovar- és rágcsálóirtással is foglalkozó cég vezetője, aki elmondta: az utóbbi két hétben egy viszonylag csendesebb időszakot követően kifejezetten sokan keresték őket darazsak miatt. Többek között két olyan helyre is hívták őket, ahol beszakadt az épület mennyezete egy-egy darázsfészek miatt. A szakember kiemelte,

A meleg, száraz időjárás kifejezetten kedvez nekik, fokozódik az aktivitásuk és a szaporodásuk is. A helyzet most kezdett el eszkalálódni. Ha darázsbumm nincs is, a poloskabumm már tényleg beköszöntött:

Leginkább a lárvájukkal, a nimfával találkozni, ami a kifejlett egyedtől eltérően fekete színű, és csak több vedlés után válik barnává. Ha szétnyomjuk őket, akkor viszont ugyanazt a kellemetlen szagot árasztják, amit megszokhattunk. Ez az egyik ismertetőjelük. Főként nyírfákat és akácfákat szálltak meg a lakott területen, de díszcserjéken, bokrokon, cserepes virágokon ugyancsak ott vannak, sőt, panelházak erkélyeire kirakott muskátlikon és petúniákon is észlelték már a jelenlétüket, magyarázta a szakember.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

poloska

darázs

békés megye

kártevőirtás

márványpoloska