Pusztító vihar haladt át az országon: fotókon a brutális károk

MTI   
  Megosztom
Pusztító vihar haladt át az országon: fotókon a brutális károk

Ismét számos helyen okozott brutális károkat a vihar. Bács-Kiskun megyében több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk az átvonuló vihar okozta károk miatt a tűzoltóknak.

Az országban ismét számos helyen okozott brutális károkat a vihar. Bács-Kiskun megyében több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk az átvonuló vihar okozta károk miatt a tűzoltóknak. Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, a házak pincéjében, garázsában összegyűlt csapadék eltávolításához kértek segítséget az állampolgárok, de villámcsapásról és megbontott tetőszerkezetekről is érkeztek bejelentések.

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről. A fotókon a soltvadkerti és a bócsai károk láthatóak.

A soltvadkerti régi malom teteje leszakadt a viharban. Az orkán erejű széltől a tetővel együtt leszakadt a nagyfeszültségű felsővezeték is, így a város egy része áram nélkül maradt.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Gépjárművek kerülgetik a viharban kidőlt fákat és leszakadt ágakat az 54-es főúton Bócsa határában 2020. augusztus 4-én.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vihar

viharkár