Itt a lista: ezeken a balatoni településeken fordul elő a legtöbb lopás, rablás, kocsifeltörés

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a lista: ezeken a balatoni településeken fordul elő a legtöbb lopás, rablás, kocsifeltörés

A Balaton legbűnösebb városa a déli partról került ki, ám a második helyezett a nyugati, míg a harmadik a tó északi partján terül el a Pénzcentrum összesítése alapján.

A Pénzcentrum 60 nap bűnügyi statisztikai adatait elemezve utánajárt, hogy 5 különböző, tulajdon elleni bűncselekmény számai alapján mely Balaton-parti településen történt a legtöbb jogsértés.

Tulajdon elleni szabálysértést az általunk vizsgált időszakban összesen 93-at rögzített a Digitális Térképészeti Rendszer Bűnügyi térképe a Balaton közvetlen partján fekvő településeken. A legtöbbet, szám szerint 40-et Siófokon, a második legtöbbet Keszthelyen, szám szerint 10-et, míg a harmadik legtöbbet Balatonfürdeden, összesen 7-et.

A legdurvább, tettlegességig fajuló tulajdon elleni bűncselekményt, vagyis rablást szerencsére "mindössze" 6-ot regisztráltak a Pénzcentrum által vizsgált időszakban a Balaton-parti településeken. A legtöbbet, 3-at Balatonszárszón, második legtöbbet Siófokon (2), illetve 1-et Balatonfüreden.

Siófokon regisztrálták május 8. - július 7. között a legtöbb gépkocsi feltörést, összesen 8-at. Ezen felül összesen még három Balaton-menti településen törtek fel kocsikat, kettőt Balatonfűzfőn (egyetlen napon), egyet-egyet pedig Balatonfőkajáron, illetve Fonyódon. Gépkocsilopás ugyanakkor csupán egyetlen Balaton-parti településen történt, ez pedig Keszthely volt. Így az eddig bűncselekmények közül a legkevésbé attól kell tartania az embernek, hogy ellopják az autóját.

A teljes cikket és a "legbűnösebb" Balaton-parti települések listáját a Pénzcentrum oldalán lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

biztonság

közbiztonság

balaton

bűnözés

rendőrség

statisztika