Brutális hőséggel és felhőszakadással indul a hét: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális hőséggel és felhőszakadással indul a hét: mutatjuk a részleteket

Zivatarok, felhőszakadás és fülledt hőség jellemzi a mai napot. Napos időre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Nagyobb számban északon és nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat információi szerint napos időre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Nagyobb számban északon és nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg viharos széllökések is.

A déli óráktól elszórtan ismét zivatarok várhatók, legnagyobb eséllyel és számban a Dunántúlon (annak is inkább az északi felén), az Északi-középhegységben, valamint a Duna vonala körül, de a keleti határvidék mentén sem lehet kizárni a kialakulásukat.

Az előttünk álló napon az Alföld nyugati részén, és a Dunántúl túlnyomó (nyugati) részén a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

időjárás

fülledt

meleg

hőség

riasztás