Ismét felhőszakadás és zivatarok tombolhatnak az országban: ezeken a megyéken söpörnek végig

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét felhőszakadás és zivatarok tombolhatnak az országban: ezeken a megyéken söpörnek végig

A nap első felében Dunántúl délnyugati felén még számíthatunk elszórtan zivatarok kialakulására, egy-egy helyen felhőszakadás, jégeső, illetve 60-70 km/h feletti szél esetleg még kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az ország nagyobb részén többnyire gyengén felhős, napos idő lesz. A délnyugati harmadban azonban a nap első felében még erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporeső, zivatar is kialakulhat, majd délutántól északkelet felől ott is egyre többfelé csökken a csapadékhajlam, estére pedig kiderül az ég.

Főként keleten megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatarok környezetében azonban erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Zivatar veszélye miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki: Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Hőség miatt: Békés és Csongrád-Csanád megyére. Felhőszakadásra pedig Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében számíthatunk.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

zivatar

felhőszakadás