Két új idősotthon is épül ebben a városban: ekkorra készülhetnek el

MTI   
  Megosztom
Két új idősotthon is épül ebben a városban: ekkorra készülhetnek el

Az épületben a társalgó mellett tálalókonyha, mosókonyha várja majd az időseket és az ott dolgozókat, az idősek ellátásához, szállításához vásárolnak egy mikrobuszt is.

Két új, egyenként harminc ember fogadására alkalmas otthon épül idősek nappali ellátására Mezőtúron főként uniós forrásból, a tervek szerint az egyik épület néhány héten belül, a másik a jövő év végére készül el - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere, Herczeg Zsolt. Elmondta: a néhány héten belül elkészülő, Makk József utcai létesítmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 60 millió forintból és az önkormányzat 34 millió forintos forrásából valósul meg. A jövő év végére elkészülő beruházás forrása a TOP-pályázaton nyert több mint 160 millió forint.

Az idősek ellátásához, szállításához vásárolnak egy mikrobuszt is.

Herczeg Zsolt elmondta: jelenleg három, idősek nappali ellátását szolgáló létesítmény van Mezőtúron, együtt kilencven ember fogadására alkalmasak. Ezekből az Áchim András utcait lebontják, és az oda járó harminc idős ember kap majd helyet a hamarosan elkészülő Makk József utcai épületben. A településen - a két új létesítmény megépülése után - így a korábbi három helyett négy nappali otthon lesz időseknek, a férőhelyek száma pedig az eddigi kilencvenről százhúszra nő.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idősotthon

mezőtúr

ellátás

nappali ellátás

építkezés