Két új idősotthon is épül ebben a városban: ekkorra készülhetnek el

MTI   
  Megosztom
Két új idősotthon is épül ebben a városban: ekkorra készülhetnek el

Az épületben a társalgó mellett tálalókonyha, mosókonyha várja majd az időseket és az ott dolgozókat, az idősek ellátásához, szállításához vásárolnak egy mikrobuszt is.

Két új, egyenként harminc ember fogadására alkalmas otthon épül idősek nappali ellátására Mezőtúron főként uniós forrásból, a tervek szerint az egyik épület néhány héten belül, a másik a jövő év végére készül el - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere, Herczeg Zsolt. Elmondta: a néhány héten belül elkészülő, Makk József utcai létesítmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 60 millió forintból és az önkormányzat 34 millió forintos forrásából valósul meg. A jövő év végére elkészülő beruházás forrása a TOP-pályázaton nyert több mint 160 millió forint.

Az idősek ellátásához, szállításához vásárolnak egy mikrobuszt is.

Herczeg Zsolt elmondta: jelenleg három, idősek nappali ellátását szolgáló létesítmény van Mezőtúron, együtt kilencven ember fogadására alkalmasak. Ezekből az Áchim András utcait lebontják, és az oda járó harminc idős ember kap majd helyet a hamarosan elkészülő Makk József utcai épületben. A településen - a két új létesítmény megépülése után - így a korábbi három helyett négy nappali otthon lesz időseknek, a férőhelyek száma pedig az eddigi kilencvenről százhúszra nő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idősotthon

mezőtúr

ellátás

nappali ellátás

építkezés