Kiadták a figyelmeztetést: szinte az egész ország ázni fog, ezekben a megyékben durva felhőszakadás is lesz

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: szinte az egész ország ázni fog, ezekben a megyékben durva felhőszakadás is lesz

Az esetleg láncba szerveződő zivatarokat több helyen kísérheti intenzív csapadék, 60-70, néhol 80-90 km/h körüli szél. Lokálisan 30-40 mm csapadék és nagy méretű jég is hullhat.

Hétfőn változóan, északon eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, emellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk. Kezdetben főként északon, majd délután már másutt is valószínű zápor, zivatar. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, néhol megélénkül a déli szél. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti.

Késő délután, este nyugat felől a Dunántúl északi része fölé egy zivataros csapadékrendszer érkezése várható. Az esetleg láncba szerveződő zivatarokat több helyen kísérheti intenzív csapadék, 60-70, néhol 80-90 km/h körüli szél. Lokálisan 30-40 mm csapadék, illetve nagy méretű jég is hullhat. Kelet felé továbbfejlődve várhatóan északon vonulhat végig a zivatarzóna, de késő este a Dunántúl középső és déli részén, illetve a középső országrészben is kialakulhatnak intenzív zivatarok. Az északi tájakon hulló csapadék területi átlagban is meghaladhatja a 20 mm-t.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 32 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

veszélyjelzés

felhőszakadás

zivatar