Mutatjuk, milyen idő lesz a hosszú hétvégén: erre készülj, ha szabadtéri programot tervezel!

HelloVidék   
  Megosztom
Mutatjuk, milyen idő lesz a hosszú hétvégén: erre készülj, ha szabadtéri programot tervezel!

Az elmúlt napokban jó nagy zuhékban lehetett része az egész országnak, na de mi várható az augusztus 20-i hosszú hétvégén? Mutatjuk, mire kell számítanod.

Az elmúlt napokban záporokat, zivatarokat, helyenként felhőszakadást okozó légörvény kelet felé elhagyja hazánkat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez azért is jó hír, mert a négynapos hosszú hétvége időjárására is hatással lesz, szerencsére pozitív értelemben.

Csütörtökön országszerte napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nélkül, azonban kora délelőttig a keleti határszélen még lehetnek felhősebb körzetek. Az északnyugati, északi szél főleg keleten lehet olykor élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között lesz. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken napos idő várható, általában kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csupán estétől növekszik meg északnyugaton a felhőzet. Csapadék napközben nem várható, legfeljebb estétől fordulhat elő az északnyugati határ közelében néhol zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek, emellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Szórványosan számítani kell záporesőre, zivatarra. Egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21, a csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, délkeleten valószínű a legmelegebb idő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

hosszú hétvége

augusztus 20