Ingyen tanszercsomagokat kapnak a diákok a vidéki városban: így juthatnak az eszközökhöz

MTI   
  Megosztom
Ingyen tanszercsomagokat kapnak a diákok a vidéki városban: így juthatnak az eszközökhöz

A debreceni karitatív testülettől idén háromszáz rászoruló diák kap személyre szabott tanszercsomagot a napokban. Az átlagosan ötezer forint értékű csomagokba, a radírtól a tornacipőig olyan tárgyak kerülhettek, amelyekre valóban szükségük volt a diákoknak.

Háromszáz rászoruló debreceni diák kap személyre szabott tanszercsomagot a napokban a helyi karitatív testülettől. Széles Diána, a szervezet társelnöke, a város alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy a karitatív testület megalakulása óta, ötödik éve minden ősszel tanszercsomagokkal segítik a rászoruló családokat, gyerekeket.

A gyűjtésben az idén 160 önkéntes segítette a munkájukat, de az összegyűjtött adományok mellett a koronavírus-járvány kitörésekor létrehozott városi segélyalapból is támogatták 800 ezer forinttal az akciót

- fűzte hozzá.

Széles Diána elmondta azt is, hogy minden támogatott gyerekkel, illetve szüleikkel előzetesen telefonon egyeztettek, így valóban olyan tárgyak kerülhettek az átlagosan ötezer forint értékű csomagokba, a radírtól a tornacipőig, amelyekre valóban szükségük volt a diákoknak.

Pósán László országgyűlés képviselő a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet: soha Magyarországon még nem volt olyan, mint most, hogy a közoktatásban minden diák ingyen tankönyvet kap. A képviselő a széleskörű kormányzati gyermek- és családtámogatási rendszerből kiemelte a négygyermekes édesanyák örökös személyi jövedelemadó-mentességét, amelynek eredményeként 9 milliárd forint marad a családoknál. Mindezeket a támogatásokat jól kiegészítik a helyi kezdeményezések, amelynek Debrecenben nagy hagyományai vannak. Erős családok nélkül nincs erős Magyarország és nincs erős Debrecen - mondta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tanszer

tanszercsomag

debrecen

rászoruló

gyerekek