Koronavírus: ismét növekedett a fertőzöttek száma az idősotthonban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ismét növekedett a fertőzöttek száma az idősotthonban

Ötre emelkedett a fertőzöttek száma újabb négy azonosított koronavírus-fertőzöttel a debreceni Pallagi úti idősotthonban. Az otthont azóta fertőtlenítették és azokat, akik érintkeztek a fertőzöttekkel az intézmény izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre - írja a 24.hu.

A portál információi szerint ötre emelkedett a fertőzöttek száma újabb négy azonosított koronavírus-fertőzöttel a debreceni Pallagi úti idősotthonban. Augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be, majd öt nappal később egy hasi fájdalomra panaszkodó lakót vittek a mentők kivizsgálásra, akinek aztán pozitív lett a PCR-tesztje.

Ezt követően az önkormányzati fenntartású otthonban teljes körű koronavírus-szűrést rendeltek el és a 405 elvégzett tesztből négy pozitív lett. Három lakónál és egy dolgozónál mutatták ki a koronavírust.

A négy gondozottat a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiai részlegén kezelik, az intézmény dolgozója pedig házi karanténban van, de valamennyien jól vannak. Az otthont azóta fertőtlenítették és azokat, akik érintkeztek a fertőzöttekkel az intézmény izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre.

Az önkormányzat mint az idősotthon fenntartója kezdeményezte a járványügyi hatóságoknál, hogy a teljes körű tesztelést két héten belül ismételjék meg.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

idősotthon

koronavírus