Koronavírus: ismét növekedett a fertőzöttek száma az idősotthonban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ismét növekedett a fertőzöttek száma az idősotthonban

Ötre emelkedett a fertőzöttek száma újabb négy azonosított koronavírus-fertőzöttel a debreceni Pallagi úti idősotthonban. Az otthont azóta fertőtlenítették és azokat, akik érintkeztek a fertőzöttekkel az intézmény izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre - írja a 24.hu.

A portál információi szerint ötre emelkedett a fertőzöttek száma újabb négy azonosított koronavírus-fertőzöttel a debreceni Pallagi úti idősotthonban. Augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be, majd öt nappal később egy hasi fájdalomra panaszkodó lakót vittek a mentők kivizsgálásra, akinek aztán pozitív lett a PCR-tesztje.

Ezt követően az önkormányzati fenntartású otthonban teljes körű koronavírus-szűrést rendeltek el és a 405 elvégzett tesztből négy pozitív lett. Három lakónál és egy dolgozónál mutatták ki a koronavírust.

A négy gondozottat a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiai részlegén kezelik, az intézmény dolgozója pedig házi karanténban van, de valamennyien jól vannak. Az otthont azóta fertőtlenítették és azokat, akik érintkeztek a fertőzöttekkel az intézmény izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre.

Az önkormányzat mint az idősotthon fenntartója kezdeményezte a járványügyi hatóságoknál, hogy a teljes körű tesztelést két héten belül ismételjék meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

idősotthon

koronavírus