Ez nagyon kemény lesz: jégesőre, özönvízre és durva viharokra figyelmeztetnek ezekben a megyékben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez nagyon kemény lesz: jégesőre, özönvízre és durva viharokra figyelmeztetnek ezekben a megyékben

A késő délutáni, esti órákban heves zivatarokból álló rendszer léphet be az országba. Első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak a heves zivatarok és a kiadós eső miatt, mutatjuk, melyik megyék érintettek!

Első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott heves zivatarok és kiadós eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Néhány keleti megyében még mindig a hőség miatt figyelmeztetnek. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írja: a nap első felében délnyugaton kis eséllyel alakulhat ki egy-egy zivatar. A késő délutáni, esti órákban heves zivatarokból álló rendszer léphet be az országba dél, délnyugat felől, amely az éjféli órákig kelet, északkelet felé haladva már megközelítheti a Tisza vonalát (éjfél után pedig tovább haladhat kelet felé).

A Dunántúlon nagy területen jelentős mennyiségű (20-30 milliméter) csapadék hullhat, sőt, elsősorban a délnyugati megyékben, ennél több, 30 millimétert meghaladó csapadék is lehet pár óra alatt.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a sok eső veszélye miatt Somogy és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hőség miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az országos előrejelzés szerint hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22-26, míg keletebbre 27-31 fok között várható. Késő estére 15-23 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

országos meteorológiai szolgálat

vihar

zivatar