Ez nagyon kemény lesz: jégesőre, özönvízre és durva viharokra figyelmeztetnek ezekben a megyékben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez nagyon kemény lesz: jégesőre, özönvízre és durva viharokra figyelmeztetnek ezekben a megyékben

A késő délutáni, esti órákban heves zivatarokból álló rendszer léphet be az országba. Első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak a heves zivatarok és a kiadós eső miatt, mutatjuk, melyik megyék érintettek!

Első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott heves zivatarok és kiadós eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Néhány keleti megyében még mindig a hőség miatt figyelmeztetnek. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írja: a nap első felében délnyugaton kis eséllyel alakulhat ki egy-egy zivatar. A késő délutáni, esti órákban heves zivatarokból álló rendszer léphet be az országba dél, délnyugat felől, amely az éjféli órákig kelet, északkelet felé haladva már megközelítheti a Tisza vonalát (éjfél után pedig tovább haladhat kelet felé).

A Dunántúlon nagy területen jelentős mennyiségű (20-30 milliméter) csapadék hullhat, sőt, elsősorban a délnyugati megyékben, ennél több, 30 millimétert meghaladó csapadék is lehet pár óra alatt.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a sok eső veszélye miatt Somogy és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hőség miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az országos előrejelzés szerint hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22-26, míg keletebbre 27-31 fok között várható. Késő estére 15-23 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

országos meteorológiai szolgálat

vihar

zivatar