Pozitív lett az egyik résztvevő koronavírus-tesztje: lefújták a vidéki egyetem gólyatáborát

MTI   
  Megosztom
Pozitív lett az egyik résztvevő koronavírus-tesztje: lefújták a vidéki egyetem gólyatáborát

Az intézmény gólyatáboraiban eddig nem volt koronavírusos megbetegedés sem az első, sem a második turnusban. A harmadik turnus szerdán kezdődött volna.

Nem tartják meg a tervezett formában a Debreceni Egyetem idei gólyatáborainak szerdán kezdődő harmadik turnusát, helyette bentlakásos információs és beiratkozási napokra várják a leendő hallgatókat - közölte a DE hallgatói önkormányzatának sajtóirodája hétfőn.

Az intézmény gólyatáboraiban eddig nem volt koronavírusos megbetegedés sem az első, sem a második turnusban. A szervezők a járványügyi intézkedéseknek megfelelően mindenkit csak kikérdezés és írásos nyilatkozat, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés után engedtek be, a résztvevőknek maszkot biztosítottak.

Ezért a Debreceni Egyetem a szerdán kezdődő harmadik turnus helyett bentlakásos egyetemi információs és beiratkozási napokat tart, a leendő hallgatókat kis létszámú csoportokban készíti fel az egyetemi évekre. A strandolás, az esti zenés-táncos programok és vetélkedők elmaradnak, vagy azokat kisebb létszámmal tartják meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

debreceni egyetem

gólyatábor