Kezdődik: zivatarok miatt a fél országra kiadták a figyelmeztetést, hétfőn még rosszabb lesz a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Kezdődik: zivatarok miatt a fél országra kiadták a figyelmeztetést, hétfőn még rosszabb lesz a helyzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint legjellemzőbb kísérőjelenségük az intenzív csapadék és viharos szél lehet, de jégeső is előfordulhat.

Bár hétvégén az ország nagy részén túlnyomóan derült időre számíthattunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, vasárnap északon és nyugaton már erőteljessé válik a gomolyképződés, amelyből helyenként zápor, zivatar is kialakul, néhol jégeső is előfordulhat. Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon északira fordul a szél, és időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnapra virradóra a Kisalföldön, napközben és este pedig közelítőleg a Zalaegerszeg-Budapest-Miskolc vonaltól északra, de nagyobb eséllyel inkább az Észak-Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok.

Zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyékre.

Keddre és szerdára egyelőre nem jeleznek csapadékot.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

figyelmeztetés

zivatar

eső

jégeső

viharos szél