Milliárdos fejlesztések a vidéki kórházban: rá sem lehet majd ismerni, annyi újítás lesz

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztések a vidéki kórházban: rá sem lehet majd ismerni, annyi újítás lesz

A jövőbeni fejlesztések közül kiemelkedik a Modern városok program keretében épülő háromszintes épület, ahová az infektológia, a pulmonológia és az onkológia költözik majd be.

Több százmillió forintnyi fejlesztés fejeződik be év végéig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban - közölte a székesfehérvári önkormányzat hétfőn. A közleményben idézték Bucsi László megbízott főigazgatót, aki elmondta, hogy pályázati úton nyert 200 millió forintból családbarát szülészetet alakítanak ki, s heteken belül átadják. Ezt követi ugyanabban az épületben - három műtővel - az egynapos sebészet kialakítása, amelyhez 36 milliós állami támogatást kaptak, amit a Kórház Barátai Liga ugyanennyivel kiegészített.

A jövőbeni fejlesztések közül kiemelkedik a Modern városok program keretében épülő háromszintes épület, ahová az infektológia, a pulmonológia és az onkológia költözik majd be - közölte Bucsi László, aki arról is beszélt, hogy az állam közel egymilliárd forintos kiegészítő támogatást biztosított a kórháznak a covid-költségek fedezésére. A megbízott főigazgató azt is bejelentette, hogy a napokban elfogadta a főigazgatói felkérést, miután meggyőződött arról, hogy elődjének, Csernavölgyi Istvánnak a jövője biztosítva látszik.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő örömtelinek nevezte, hogy a Modern városok program keretében nemrég átadott parkoló után hamarosan elkészül egy újabb, illetve a kormány döntése értelmében mintegy 14 milliárd forintból fog felépülni a kórház legújabb épülete. Cser-Palkovics András polgármester arról számolt be, hogy az új épület kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárást a Beruházási Ügynökség végzi. Ebből a beruházásból szeretnék kiemelni a kórház légtechnikai rendszerének felújítását és a teljes projekt megvalósulása előtt kivitelezni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

székesfehérvár

fejlesztés

támogatás