Megrohanták a balatoni patikákat a magyarok: rengeteg gyógyszer fogyott ezekben a megyékben

MTI   
  Megosztom
Megrohanták a balatoni patikákat a magyarok: rengeteg gyógyszer fogyott ezekben a megyékben

Ez egyértelműen annak következménye, hogy rendkívül sokan töltötték nyári szabadságukat a Balaton környékén, derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Csaknem kétmilliárd forinttal, 45,8 milliárd forintra nőtt a támogatott, vényköteles gyógyszerek hazai forgalma júliusban az előző havi négymilliárd forintos bővülés után, a legnagyobb emelkedést két Balaton környéki megye patikáiban mérték - írta a Világgazdaság szerdán.

A gyógyszerforgalom júniushoz képest 4 százalékkal, tavaly júliussal összevetve pedig 2,9 százalékkal nőtt országos átlagban. Ennél lényegesen nagyobb volt a növekedés Somogy és Veszprém megyében, ahol mind az előző hónaphoz képest, mind 2019 júliusához képest 8 százalékkal több gyógyszer fogyott.

- írta a lap a Hiflylabs Zrt. elemzését ismertetve.

A gyógyszerforgalom júliusban Pest megye kivételével mindenhol nőtt az előző hónaphoz képest, az előző évhez viszonyítva Budapest továbbra is kilóg a megyék sorából, éves alapon ugyanis a fővárosban 2,8 százalékos gyógyszerforgalmi csökkenés mutatkozott. Az elemzés szerint júliusban 6 százalékkal csökkent az antibiotikumok és a vírus elleni szerek forgalma - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

patika

gyógyszertár

balaton

gyógyszerforgalom

veszprém

somogy