Hihetetlen: jövő héten már havazhat is Magyarországon, mutatjuk, hol fog esni

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: jövő héten már havazhat is Magyarországon, mutatjuk, hol fog esni

A ciklon hátoldalán északról hideg levegő érkezik, különösen az ország nyugati részére, így amennyiben a csapadékzóna a legnyugatabbi tájakat is eléri, a Kőszegi-hegységben akár havas eső, hó is hullhat.

Lehűlést és szelet hoz vasárnap egy hullámzó hidegfront, kedden egy mediterrán ciklon éri el térségünket. Szombaton még kitart a szép őszi idő, egyelőre azonban ennyi, vasárnaptól jelentős változás jön. Egy hullámzó hidegfront érkezik északnyugat felől, így búcsút inthetünk a napos, nyugodt októberi napoknak, írja az Időkép.

A front lassan halad kelet felé, hétfőre virradóan sokfelé, napközben egyre inkább keleten, délkeleten eshet. Nyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon többször viharossá fokozódhat a szél. Jelentős lehűlés várható, délután mindössze 11-16 fokot mutathatnak a hőmérők, ennél 1-2 fokkal melegebb csak a keleti határ mentén lehet.

Kedden dél felől egy gyors ütemben kimélyülő mediterrán ciklon hoz majd borongós, szeles időt, sokfelé kiadós csapadékot. Bár ennek területi eloszlásában még mutatkozik némi bizonytalanság, a jelenlegi számítások alapján úgy tűnik, az ország nagy részén 20-40 mm eső hullhat le, a több nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre. Itt helyenként akár 50 mm-nél is több eshet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

hóesés

havazás

lehűlés