Nincs béke a Balatonnál: ezekre a strandokra szezon után se mehetnek be a horgászok

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs béke a Balatonnál: ezekre a strandokra szezon után se mehetnek be a horgászok

Korábban Szigliget polgármestere elégelte meg a horgászok maguk után hagyott rendetlenségét: elmondása szerint voltak, akik sátrat vertek a strand gondozott zöldterületén, és fittyet hánytak a fürdőhely tisztaságára.

A balatoni halászat 2014-től elrendelt megszüntetésével véget ért a horgász-halász háború, de még nincs béke a Balatonnál. Egyre kevesebb a halfogásra alkalmas partszakasz – sérelmezik a horgászok, akiket az is bosszant, hogy van, ahol szezon után se mehetnek be a strandra, írja a Magyar Nemzet. Egyre több önkormányzat zárja be előttük strandszezon után a fürdőhely területét, amivel tovább szűkül a mozgásterük.

Korábban Balassa Balázs, Szigliget polgármestere elégelte meg a horgászok maguk után hagyott rendetlenségét: elmondása szerint

Legutóbb pedig Biró Róbertet, Balatongyörök polgármesterét haragították magukra a meghosszabbodott szezont kihasználó strandolókkal vitába keveredett horgászok. "Etető anyagokat, bomló halmaradványokat hagytak maguk után a fürdő környékén megtelepedett patkányállomány legnagyobb örömére. A polgármesteri hivatal munkatársai a strandi bóják és stégek kiszedésekor több tóba szakadt horgászszereléket találtak" – érvelt az önkormányzat fürdőhelyvédő intézkedése mellett Biró Róbert.

Ezzel szemben ahelyett, hogy a szezon végén bezárnák előttük a strandot, több helyütt, például Keszthelyen, Balatonakaliban, Balatonszepezden, Csopakon, Alsóörsön vagy Balatonvilágoson az illemhelyet is használhatják.

Kozári Miklós, a Magyar Horgászszövetség alelnöke szerint

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

horgászat

balaton

strand