Elképesztő: másfél milliárd forintból alakult át ez a vidéki gimnázium

MTI   
  Megosztom
Elképesztő: másfél milliárd forintból alakult át ez a vidéki gimnázium

Pénteken avatták fel a 65 éves, balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumot, amely másfél milliárd forintból újult meg. Többek között egy kilencszáz négyzetméteres új emeleti szinttel bővült az intézmény.

Másfél milliárd forintból megújult a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium, amelyet pénteken avattak fel. Az ünnepségen Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára tolmácsolta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár gondolatait.

Szabó Tünde úgy fogalmazott: a kormány számára prioritás a jövő nemzedékek egészséges fejlődésének, nevelésének támogatása, és ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a köznevelés és a mindennapos testnevelés megfelelő infrastrukturális hátterének biztosítására.
A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként 215 projekt valósul meg országszerte, kizárólag hazai forrásból. Ebből 51 új tanuszoda, 88 új tornaterem, 44 tanterem-fejlesztés, 31 új iskola és egy óvodaépítés.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke hangsúlyozta: az oktatásban két dolog, az infrastruktúra és a szakmai tudás együttműködésére van szükség. Örömét fejezte ki, hogy a Lóczy Lajos Gimnázium már országosan is a legmodernebb iskolák közé tartozik.

Bóka István Balatonfüred polgármestere felidézte: a felújítás koncepciója már 2010 előtt elkészült, amiben szerepelt a kézilabdacsarnok és az emeletráépítés is. A csarnok a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködve már korábban megépült, és tavaly ősszel megkezdődhetett a gimnázium megújítása is.

Duna Katalin igazgató elmondta: teljesen megújult az idén 65 éves balatonfüredi gimnázium. Kilencszáz négyzetméteres új emeleti szinttel bővült az intézmény, az energetikai korszerűsítés során homlokzati és lábazati hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszer rekonstrukcióját is elvégezték. Emellett megújult a belső udvar, a könyvtár és az olvasóterem, valamint a tantermek is új bútorokat kaptak. A fejlesztéssel az intézmény akadálymentesítése is megtörtént.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gimnázium

balaton

balatonfüred

felújítás