Több helyre van szükségük: rengeteg koronavírusost kezelnek ebben a vidéki kórházban

HelloVidék   
  Megosztom
Több helyre van szükségük: rengeteg koronavírusost kezelnek ebben a vidéki kórházban

A balassagyarmati kórházban már naponta több covidost gyógyítanak, mint tavasszal 3 hónap alatt. Drasztikus adatnak tűnik, de a polgármester tájékoztatása alapján újabb helyet kellett felszabadítani a koronavírusos betegek ellátásához - írja a Telex.

A portál szerint a gyermekosztály felszabadításával kellett bővíteni a balassagyarmati kórházban a koronavírusos betegek ellátására fenntartott helyet. A polgármester beszámolója alapján, a gyermekosztályt a volt szemészeti pavilonba helyezték át.

A Dr. Kenessey Albert Kórház már tavasszal is kijelölt Covid-kórház volt, most is első lépcsős kiemelt intézménynek számít a járvány elleni védekezésben. A kórházban 85 normál és 40 intenzív ágyon tudják fogadni a betegeket.

A polgármester közleménye szerint, az emelkedő betegszám miatt a hét elején műszakonként 5-8 nővért és ápolót, a hét végére 8-12 fős, többségében önkéntes egészségügyi szakszemélyzetet vezényeltek át a kórházba.

Az első napok után jól összerázódott a gyógyító személyzet. Megfeszített munka folyik – gondolják el, a hét második felében már naponta több koronavírus beteget gyógyítottak a gyarmati kórházban a kollégák, mint az első hullámban három hónap alatt

- írta Facebook-oldalán a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balassagyarmat

kórház

koronavírus

járvány