Több helyre van szükségük: rengeteg koronavírusost kezelnek ebben a vidéki kórházban

HelloVidék   
  Megosztom
Több helyre van szükségük: rengeteg koronavírusost kezelnek ebben a vidéki kórházban

A balassagyarmati kórházban már naponta több covidost gyógyítanak, mint tavasszal 3 hónap alatt. Drasztikus adatnak tűnik, de a polgármester tájékoztatása alapján újabb helyet kellett felszabadítani a koronavírusos betegek ellátásához - írja a Telex.

A portál szerint a gyermekosztály felszabadításával kellett bővíteni a balassagyarmati kórházban a koronavírusos betegek ellátására fenntartott helyet. A polgármester beszámolója alapján, a gyermekosztályt a volt szemészeti pavilonba helyezték át.

A Dr. Kenessey Albert Kórház már tavasszal is kijelölt Covid-kórház volt, most is első lépcsős kiemelt intézménynek számít a járvány elleni védekezésben. A kórházban 85 normál és 40 intenzív ágyon tudják fogadni a betegeket.

A polgármester közleménye szerint, az emelkedő betegszám miatt a hét elején műszakonként 5-8 nővért és ápolót, a hét végére 8-12 fős, többségében önkéntes egészségügyi szakszemélyzetet vezényeltek át a kórházba.

Az első napok után jól összerázódott a gyógyító személyzet. Megfeszített munka folyik – gondolják el, a hét második felében már naponta több koronavírus beteget gyógyítottak a gyarmati kórházban a kollégák, mint az első hullámban három hónap alatt

- írta Facebook-oldalán a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balassagyarmat

kórház

koronavírus

járvány