Koronavírus: újabb magyar megyéket minősített veszélyesnek Németország

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb magyar megyéket minősített veszélyesnek Németország

A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekbe a megyékbe ne utazzanak vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre.

A német kormány Heves, Zala és Somogy megyét is kockázatosnak minősítette a koronavírus szempontjából, szúrta ki a Telex a német külügyminisztérium honlapján. Az utazási figyelmeztetés október 24-től lép életbe. A hivatalos indoklás szerint

A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekben a megyékbe ne utazzanak vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre. Bár a szabályozás tartományonként eltérő lehet, aki az elmúlt 14 napban ezeken a területeken tartózkodott és onnan utazna be vagy térne vissza Németországba, annak általában vagy 48 órán belül készített negatív covid-tesztet kell felmutatnia az országba való belépéshez, vagy karanténba kerül. A karantént akkor lehet elhagyni ha lejár, vagy ha tíz mapon belül negatív teszt készül.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

németország

korlátozás

utazás

karantén