Koronavírus: újabb magyar megyéket minősített veszélyesnek Németország

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb magyar megyéket minősített veszélyesnek Németország

A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekbe a megyékbe ne utazzanak vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre.

A német kormány Heves, Zala és Somogy megyét is kockázatosnak minősítette a koronavírus szempontjából, szúrta ki a Telex a német külügyminisztérium honlapján. Az utazási figyelmeztetés október 24-től lép életbe. A hivatalos indoklás szerint

A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekben a megyékbe ne utazzanak vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre. Bár a szabályozás tartományonként eltérő lehet, aki az elmúlt 14 napban ezeken a területeken tartózkodott és onnan utazna be vagy térne vissza Németországba, annak általában vagy 48 órán belül készített negatív covid-tesztet kell felmutatnia az országba való belépéshez, vagy karanténba kerül. A karantént akkor lehet elhagyni ha lejár, vagy ha tíz mapon belül negatív teszt készül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

németország

korlátozás

utazás

karantén