Koronavírus: szigorítanának a maszkviselésen, durva bírságok jöhetnek

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szigorítanának a maszkviselésen, durva bírságok jöhetnek

Kezdeményezte a kormánynál az Országos Kereskedelmi Szövetség, hogy a maszkviselési kötelezettség kiterjesztése és az azzal kapcsolatos ellenőrzések szigorítása érdekében növelje meg a boltokban tetten ért szabálysértőknek járó bírságösszegek alsó, jelenleg ötezer forintos határát.

Akárcsak a hatósági házi karantén, a kötelező bolti maszkviselés szabálysértése esetén is emelkedhet a vásárlókra kiróható ötezer forintos bírságösszeg – írja a Magyar Nemzet. Már a kormány előtt van az áruházláncok szövetségének erről szóló javaslata.

Kezdeményezte a kormánynál az Országos Kereskedelmi Szövetség, hogy a maszkviselési kötelezettség kiterjesztése és az azzal kapcsolatos ellenőrzések szigorítása érdekében növelje meg a boltokban tetten ért szabálysértőknek járó bírságösszegek alsó, jelenleg ötezer forintos határát, mondta el a lapnak Vámos György, a szövetség főtitkára. Álláspontjuk szerint teljes mértékben helyes és támogatandó szándék a maszkviselés ellenőrzésének szigorítása a kormány részéről, mivel

Az egyik látványos előrelépés az lehet, hogy a büntetési összeg elrettentő erejű emelése még nagyobb figyelemre készteti majd a vásárlót. A főtitkár szerint eleve visszatartó ereje van, ha a helyszínen megjelennek az egyenruhás rendőrök, akik egyébként első alkalommal csak figyelmeztetik a renitens vevőt.

Nem a bírságolás a cél, hanem a védekezésben egyre általánosabbá váló védőviselettel kapcsolatos fegyelem erősítése. Ezért nem azt javasoljuk, hogy már a legenyhébb esetekben is pénzt fizettessenek, hanem azt, hogy a bírságolásra eddig is alapot adó helyzetekben – például amikor a többi jelenlévőt veszélyezteti a szabályszegő – markánsan emelkedjen az alapösszeg

- részletezte Vámos György.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

maszk

maszkviselés