Koronavírus: szinte teltházas az egyik legnagyobb vidéki kórház, annyi a fertőzött

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: szinte teltházas az egyik legnagyobb vidéki kórház, annyi a fertőzött

Lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek, írta egy ott dolgozó orvos. A kórházban jelenleg három intenzív osztályon (eddig egy központi intenzív osztály volt) küzdenek szó szerint a betegekért.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban dolgozó Csipszer Bernadett Facebook-posztban írt arról, milyen az intézményben a koronavírus-helyzet. A bejegyzést az Úgytudjuk.hu szúrta ki. Az aneszteziológián reggeli ügyeletet teljesítő doktornő arról írt, hogy

A kórházban jelenleg 3 intenzív osztályon (eddig 1db központi intenzív osztály volt) küzdenek szó szerint a kollégáim a betegekért….2 intenzív osztály COVID-intenzív, 1 nem fertőzött betegeket ellátó intenzív osztály. A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb. Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik. A környéki megyék kórházai beteltek, a mobil járványkórház, közel teltházas…intenzíves orvosok hívják egymást, hogy próbáljanak a betegeik számára vmelyik másik intenzíven helyet találni, mert ők már nem tudják hová tenni a beteget

- írja a posztban a doktornő. Elmondása alapján az egyéb betegek ellátása (balesetek, szívinfarktus, agyvérzés, mérgezés, szülések stb.) ugyanúgy szükséges és nincs belőlük kevesebb, mint máskor. Végül mindenkit arra kér, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet és a védekezési rendelkezéseket.

"Kérek Mindenkit, higgye el nekem, hogy minden egészségügyi dolgozó napi szinten küzd a betegekért! A rendszer hibái, extrém mértékű túlterhelése és ebből adódó csúszások, várakozások nem a mi hibánk, nem mi tehetünk róla! Igen, van, hogy türelmetlenek, ingerültek vagyunk. Emberek vagyunk, akik most már nagyon fáradtak és elkeseredtek. Elnézést kérünk érte!

Sokan közülünk, akik covid betegekkel dolgoznak akár kórházban, akár a mentőszolgálatnál, minden alkalommal a saját egészségüket, akár életüket teszik kockára másokért", írta még. A teljes posztot itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

győr

kórház