Koronavírusos lett, meghalt a vidéki idősotthon lakója: többen megfertőződhettek

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírusos lett, meghalt a vidéki idősotthon lakója: többen megfertőződhettek

A 84 éves lakó két negatív teszt után költözött az otthonba, október 26-án észlelték rajta a fertőzés első tüneteit. Súlyos légzési nehézségei voltak, másnap elhunyt.

Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba, írja a Szoljon.hu. Az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Vízpart körúti otthonának egykori lakója október 16-án költözött be az intézménybe két negatív teszt után. Október 26-án észlelték rajta a fertőzés első tüneteit, ezért azonnal hívták a mentőszolgálatot.

Rajta kívül az intézmény másik lakójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, de ő enyhébb tüneteket produkál.

náluk október 28-án végezték el a tesztet, ennek eredményét várják. A kialakult helyzetre való tekintettel az új lakók beköltözését visszavonásig szünetelteti az intézmény.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

szolnok

debrecen

kórház

haláleset