Hihetetlen: óriás halat fogtak a Balatonban, megdőlt a rekord

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: óriás halat fogtak a Balatonban, megdőlt a rekord

Hatalmas pontyot fogott egy férfi hétvégén a Balatonnál, amivel sikeresen megdöntötte a tavaly májusban felállított rekordot. Az óriási halat a fotózás után visszaengedték a tóba - írja a hirbalaton.

A portál szerint egy több mint 32 kg-os pontyot fogott Balatonszepezden egy férfi hétvégén, amivel megdöntötte a tavaly májusban beállított legnagyobb 30,125 kg-os ponty rekordját. A nagyra nőtt halat a fotózás és hitelesítés után visszaengedték a Balatonba.

A mérlegelésen a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halőre is jelen volt. Október szerencsés hónapnak bizonyult ilyen szempontból, hiszen több hatalmas példányt is sikerült kifogni és lencsevégre kapni. A tónál zajló nemzetközi bojlis versenyeken egy 29,175kg-os éldányt Balatonmáriafürdőnél, egy 26.10kg-os tőpontyot Szepezden mérlegeltek.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hal

horgász

rekord

balaton