Karantén kisbusz indult a vidéki városban: elárulták, mire lehet használni

HelloVidék   
  Megosztom
Karantén kisbusz indult a vidéki városban: elárulták, mire lehet használni

Ingyenes karanténjárattal segít Pécsen egy civil szervezet azoknak a családoknak, akik a karantén miatt nem hagyhatják el az otthonukat. Az önkéntesek a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban és hivatali ügyekben is segítenek.

Egy civil szervezet ingyenes karanténjáratot indított Pécsen. A Pécsi Család- és Karrierpont, ami évek óta működteti az úgynevezett gyerektaxi szolgáltatást, most önkénteseivel a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban és a hivatali ügyintézésben segítik a karanténba került családokat.

Az RTL Klub Híradójának információi szerint az ingyenes szolgáltatást hetente legalább egyszer bárki igénybe veheti, aki telefonon vagy interneten jelentkezik. A járatot az önkormányzat 1,6 millió forinttal támogatja. Tavasszal az iskolabezárások után a gyermeküket egyedül nevelő anyáknak segítettek, most bővítették a kört.

Ezzel azoknak a családoknak szeretnénk segíteni, akik a karantén miatt nem hagyhatják el az otthonukat

- mondta az RTL Klub Híradójának Gellér Nóra, a szervezet vezetője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pécs

kisbusz

koronavírus