Végveszélyben a fürdők: ebben a megyében már a nyári tartalékok is elfogytak

HelloVidék   
  Megosztom
Végveszélyben a fürdők: ebben a megyében már a nyári tartalékok is elfogytak

Bizonytalanok voltak a fürdővezetők a kormányrendeletek hivatalos közzététele előtt, hogy milyen szigorítások vonatkoznak rájuk, ám a bezárás után az utolsó remény is elúszott - írja a Sonline.

A portál szerint még bizonytalanok voltak a fürdővezetők a kormányrendeletek hivatalos közzététele előtt, hogy milyen szigorítások vonatkoznak rájuk. Azonban a kedd éjféltől életbe lépő szabályok alapján egyértelművé vált, hogy a közfürdők is bezárnak. Somogy megyében összesen hét fürdő van, így hét fürdőt zártak be, amelyek közül néhányat már az első hullám és a rövidített nyitvatartás is jelentős mértékben megviselt.

Pozsár Sándor, az Igali Gyógyfürdő vezetője elmondta, hogy csökkentett nyitvatartást terveztek decembertől a buszokhoz alkalmazkodva. Elárulta, hogy csökkenteniük kellett a dolgozók számát. A teljes bezárás számukra tragikus következményekkel járhat. Sok esetben a nyár és a magyar turisták sem bizonyultak elégnek, őszre már a nyári tartalékokat kezdték felélni a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdőben.

Mivel minden szolgáltatás leállt, ezért egyelőre a gyógyászati kezeléseket sem lehet igénybe venni, ám erre vonatkozóan nem tartalmazott semmilyen állásfoglalást a kormányrendelet. A gyógyfürdő vezetője levélben kért tájékoztatást a tisztifőorvostól a gyógykezelésekhez kapcsolódóan.

A fürdővezetők jelenleg legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy a munkavállalókat megmentsék. Nekem azt kell néznem, hogy ne kelljen elküldenem a dolgozókat - fogalmazott Györkös Tamás, a Marcali Gyógyfürdő vezetője, aki a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesületének elnöke is.

A dolgozók megtartása kiemelten fontos a fürdőkben, hiszen olyan munkaköröket kell betölteni, amelyekhez szakképzettség és munkatapasztalat szükséges és nem könnyű új szakembereket találni. A koronavírus első hullámában csupán néhány olyan fürdő volt a régióban, ahol egyetlen dolgozót sem kellett elküldeni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

somogy

fürdő

fürdőhely

koronavírus

járvány