Kiderült, mikor adják át a milliárdokból épülő vidéki tesztpályát: erre használják jelenleg

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, mikor adják át a milliárdokból épülő vidéki tesztpályát: erre használják jelenleg

Kétharmada kész, ezért várhatóan jövő év végére átadható lesz a zalaegerszegi járműipari tesztpálya. A pálya néhány elemén mostanra már elindulhattak a szolgáltatások - írja a Világgazdaság.

A lap információi szerint jövő év végére átadható lesz a 45 milliárd forintba kerülő, 260 hektáron elterülő zalaegerszergi járműipari tesztpálya. Robert Siddi, a létesítmény szolgáltatásait hasznosító AVL-ZalaZone Kft. kereskedelmi vezetője elmondta, hogy már több mint kétharmada kész a pályának.

Az ausztriai AVL autóipari kutatóvállalat és a zalaegerszegi komplexum tulajdonosa az állami Autóipari Próbapálya Zala Kft. múlt év végén megalapította a 74-26 százalékos arányban osztrák többségi tulajdonú AVL Zalazone-t, mivel a tesztpálya néhány elemén már elindulhattak a szolgáltatások. Négy és fél modul működik: a Smart City, a nyolcféle felületen kipróbálható fékteszt, a 300 méter átmérőjű dinamikus felület és a kisebb versenypályának számító kezelhetőségpálya.

A négy modulon felüli "fél" a próbapályán meglévő országos úthálózat egyes részeit jelenti. Hamarosan elkészül az ötven kilométeres M76-os út Balatonszentgyörgy és Zalaegerszeg között, amelynek egy 12 kilométeres egyenes szakaszát az állammal kötött megállapodása szerint hetente kétszer egy irányban lezárhatják tesztelésre.

A ZalaZone létesítményeinek kihasználtsága egyelőre 25-30 százalék körüli. A pálya egyelőre magáncélra nem használható, de később várhatóan erre is lesz lehetőség. Jelenleg a legjelentősebb ügyfelek a járműalkatrész-gyártók, mint például a Knorr-Bremse, a Bosch és a Continental, de igénybe veszik a szolgáltatásokat az autógyártók, köztük a Porsche és a Volkswagen-csoport tagjai is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

zalaegerszeg

teszt

tesztpálya

építkezés