Áramszünet volt a vidéki kórház intenzív osztályán: több koronavírusos beteget átszállítottak

HelloVidék   
  Megosztom
Áramszünet volt a vidéki kórház intenzív osztályán: több koronavírusos beteget átszállítottak

Áramkimaradás miatt átszállították a betegeket egy másik épület részbe a Szegedi Tudományegyetem Covid intenzív osztályán. A betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt, mivel az életfenntartó eszközöknek saját akkumulátoruk van - írja a Telex.

A portálnak egyik olvasója jelezte, hogy áramszünet miatt több beteget is át kellett szálítani egy másik szárnyba szerda este a Szegedi Tudományegyetem Covid intenzív osztályán. Kérdésükre a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elmondta, hogy a a szegedi Járványügyi Ellátó Központ Covid intenzív osztályán 2020. november 18-án délután fél hatkor egy elosztóberendezés kapott zárlatot, ezért automatikusan lekapcsolt az elektromos rendszer. A műszaki hibát észlelve a műszaki ügyeleti osztály azonnal a helyszínre érkezett, és kijavította a hibát.

Az intézmény hangsúlyozta, hogy kézzel senkit nem kellett lélegeztetni, a betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt, mivel az életfenntartó eszközöknek saját akkumulátoruk van, ami áramkimaradás esetén is zavartalan működést biztosít.

A betegek biztonságát szem előtt tartva, az érintett épületrészt szakemberek fogják alaposan átvizsgálni, hogy véletlenül se ismétlődhessen meg hasonló műszaki hiba. Az áramszünettel érintett épületrész az átvizsgálás után újra Covid-betegeket tud fogadni. Az átvizsgálás érdekében került sor a betegek költöztetésére, mely során eredetileg is Covid intenzív ellátásra kijelölt helyiségekbe kerültek áthelyezésre, az ellátásuk itt folytatódik

– közölték a portállal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

áram

áramkimaradás

szeged

járvány

kórház

koronavírus