Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban szedi áldozatait a járvány

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban szedi áldozatait a járvány

Az elmúlt két hétben több beteg állapota súlyosra fordult, 7-en pedig meghaltak. 10 ember továbbra is kórházban van, őket a napokban kezdik visszaengedni az intézménybe.

Két hét alatt heten haltak meg koronavírus fertőzés miatt a nagykanizsai szociális otthonban, számolt be az ATV Híradója. Tízen kórházban vannak, az intézmény fenntartója szerint ugyanakkor lassult a továbbfertőzés sebessége.

Az ATV Híradójának stábja két hete járt a nagykanizsai idősek otthonánál. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a lakók és dolgozók között is felütötte a fejét a koronavírus. Akkor 18 személy, köztük 4 dolgozó tesztje lett pozitív, az elmúlt két hétben azonban több beteg állapota súlyosra fordult, 7-en pedig meghaltak. Schauta Marcell társulási elnök azt mondta, 10 ember továbbra is kórházban van - azokat, akik már nem szorulnak kezelésre, a napokban kezdik visszaengedni az intézménybe.

A városban be kellett zárni egy óvodát, mert szinte az összes dolgozó tesztje pozitív lett. Korábban is karanténba helyeztek több csoportot, de akkor még csak néhány dolgozó volt fertőzött.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

nagykanizsa

haláleset