Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban szedi áldozatait a járvány

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban szedi áldozatait a járvány

Az elmúlt két hétben több beteg állapota súlyosra fordult, 7-en pedig meghaltak. 10 ember továbbra is kórházban van, őket a napokban kezdik visszaengedni az intézménybe.

Két hét alatt heten haltak meg koronavírus fertőzés miatt a nagykanizsai szociális otthonban, számolt be az ATV Híradója. Tízen kórházban vannak, az intézmény fenntartója szerint ugyanakkor lassult a továbbfertőzés sebessége.

Az ATV Híradójának stábja két hete járt a nagykanizsai idősek otthonánál. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a lakók és dolgozók között is felütötte a fejét a koronavírus. Akkor 18 személy, köztük 4 dolgozó tesztje lett pozitív, az elmúlt két hétben azonban több beteg állapota súlyosra fordult, 7-en pedig meghaltak. Schauta Marcell társulási elnök azt mondta, 10 ember továbbra is kórházban van - azokat, akik már nem szorulnak kezelésre, a napokban kezdik visszaengedni az intézménybe.

A városban be kellett zárni egy óvodát, mert szinte az összes dolgozó tesztje pozitív lett. Korábban is karanténba helyeztek több csoportot, de akkor még csak néhány dolgozó volt fertőzött.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

idősotthon

nagykanizsa

haláleset