Földrengés rázta meg a dél-nyugati megyéket: reggel megmozdultak az ágyak, kilengtek a csillárok

HelloVidék   
  Megosztom
Földrengés rázta meg a dél-nyugati megyéket: reggel megmozdultak az ágyak, kilengtek a csillárok

Mások morajlást éreztek, de mindnyájan egyetértettek abban, hogy félelmetes érzés volt. 6 óra 28 perckor a dél-nyugaton több településen is erre ébredtek.

A hírek szerint ma reggel földrengés rázta meg Horvátország középső részét – írja az Index.hr. A rengés epicentruma Zágrábtól 50 kilométerre volt délkeletre, 2 kilométeres mélységben pattant ki a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földmozgás.

Petrinja polgármestere, Darinko Dumbovic az Index.hr-nek arról számolt be, hogy erős földrengés sújtotta a várost és károk is keletkeztek, ugyanakkor azok mértékéről, illetve arról, hogy vannak-e sérültek, még nem tudott nyilatkozni.

A földrengést Zala, Somogy és Baranya megyében sokan érezték

De mivel a rengés epicentruma a magyar országhatártól körülbelül száz kilométerre volt, Magyarországon károk bekövetkezése nem valószínű - írták az Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleményében. Hozzátették: a fő rengés után várhatók utórengések, amelyek között erősek is lehetnek.

A zalai megyei lap tudósítása szerint kanizsaiak egymás után osztották meg a Facebookon az élményeiket. Volt, aki arról számolt be, hogy az emeletes házakban jobban lehetett érezni a földmozgást, megmozdultak az ágyak, kilengtek a csillárok és a szélcsengők is megszólaltak. Mások morajlást éreztek, de abban mindnyájan egyetértettek, hogy félelmetes érzés volt. Körülbelül 10-15 másodpercig tartott.

A HVG számol be arról, hogy egy pécsi olvasó jelezte, hogy fél 7 körül arra lett figyelmes, mintha valami rángatná az ágyat és az éjjeliszekrény is remegett. Mintegy 10 másodpercig tartott.

A horvát fővárost és környékét március 22-én rázta meg a földrengés

Tavasszal fél óra különbséggel bekövetkezett 5,6-os, majd 5,1-es erősségű zágrábi földmozgásban számos épület megrongálódott és több ember megsérült. A horvát fővárosban a márciusi földrengés óra folyamatosak az utórengések. A szakemberek mintegy kétezer utólökést jegyeztek fel, amelyek negyede volt érezhető. Hatezer épület a mai napig nem biztonságos, köztük több óvoda, általános iskola, középiskola, egyetem, kulturális és tudományos intézet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földrengés

zala megye

baranya megye

horvátország

zágráb