Országszerte megszólalnak a szirénák: itt lehet majd hallani az ijesztő próbát

HelloVidék   
  Megosztom
Országszerte megszólalnak a szirénák: itt lehet majd hallani az ijesztő próbát

Hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztórendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor - erre figyelmeztetett közösségi oldalán a katasztrófavédelem.

Országszerte szirénapróbát tartanak január 4-én, írja a BM Országos Katasztrófavédelem közösségi oldalán. Hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztórendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor.

Országszerte szirénapróbát tartanak január 4-én!

Január 4-én, hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztórendszer...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2021. január 3., vasárnap

A MoLaRi-rendszert Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Veszprém, Zala megyében és Budapesten építették ki, ennek során 576 lakossági riasztó-tájékoztató, illetve 360 monitoring végpontot telepítettek. Ezen az oldalon meg lehet nézni, mikor lesznek idén a végrehajtandó szirénapróbák időpontjai, illetve azt is, hogy éles üzemben jelenleg mely megyei szegmensek működnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sziréna

szirénapróba

katasztrófavédelem