Havazást jósolnak ezekre a területekre hétvégén: van, ahol már pénteken esni fog

MTI   
  Megosztom
Havazást jósolnak ezekre a területekre hétvégén: van, ahol már pénteken esni fog

Hidegre is készülni kell, helyenként napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétvégén kezdetben még inkább borult lesz az ég, szombaton viszont az ország nagy részén kisüt a nap. Pénteken a Dunántúlon, míg vasárnap délebbre várható csapadék: akár havas eső, hó is. Ezzel együtt hidegre is készülni kell, helyenként napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amit csütörtökön adtak ki.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon zártabb, míg északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, ott pár órára a nap is kisüthet. A Dunántúlon többfelé várható gyenge csapadék: nyugaton, északnyugaton hó, délnyugaton havas eső, eső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombatra virradóra nagyobb területen képződhet (zúzmarás) köd, amelynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Az ország nagyobb részén viszont több órára kisüt a nap, majd késő délutántól dél felől megnövekszik a felhőzet. A tartósan borult területeken hószállingózás lehet. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak, a tartósan borult részeken maradhat hidegebb az idő.

Vasárnap dél felől tovább növekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet, északon van esély szűrt napsütésre. A déli országrészben van nagyobb esély hószállingózásra, havazásra, havas esőre, délkeleten akár esőre is. Észak felé haladva csökken a csapadék kialakulásának esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejelzés

tél

havazás

hóesés