Koronavírus: kiderült, melyik vidéki idősotthonokban kezdenek el oltani

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: kiderült, melyik vidéki idősotthonokban kezdenek el oltani

A mobil oltócsoportok az idősotthonokban adják be a védőoltást, a már bevezetett protokoll szerint. A négy intézményben 447 dolgozó és 779 gondozott jelentkezett az oltásra.

Az oltási tervnek megfelelően, az egészségügyi dolgozók oltása mellett csütörtökön fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is - tájékoztatott a Koronavírus Sajtóközpont. Közleményükben hangsúlyozták: "az idősotthonok oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre".

A mobil oltócsoportok az idősotthonokban adják be a védőoltást, a már bevezetett protokoll szerint.

A fővárosi Pesti úti idősotthonban több mint félezer idős ember él, és több mint kétszázan dolgoznak ott. Az újpalotai Olajág otthonban 160-an dolgoznak, a gondozottak száma 376. A Baptista Szeretetszolgálat pécsi idősotthonában 237 a dolgozók, és 480 a gondozottak száma. A miskolci Őszi Napsugár Otthonban 437 gondozott él és 165-en látják el őket.

Az igényeket minden idősotthonban, fekvőellátást nyújtó szociális intézményben felmérik - írta a Koronavírus Sajtóközpont, arra biztatva a dolgozókat és az időseket, "hogy védjék magukat, és éljenek az oltás lehetőségével". Az oltások ütemét a Magyarországra érkező vakcinaszállítmányok határozzák meg.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: az egészségügyi dolgozók után a második körben a szociális és idősotthonok lakói és dolgozói kapják meg a védőoltást, ezekbe az intézményekbe mobil oltócsoportokat küldenek. Hozzátette: a nagylétszámú intézményekben kezdik az oltások beadását, az igényfelmérés megkezdődött.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

oltás

idősotthon