Sokkoló környezetkárosítás: bődületes szemétáradat gyűlik a Latorcán - videóval

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló környezetkárosítás:  bődületes szemétáradat gyűlik a Latorcán - videóval

Munkács közelében a folyamatos esőzés következtében kialakuló árhullám nemcsak uszadékfákat, hanem hatalmas mennyiségű hulladékot indíthat útjára – Szlovákián át Magyarországra, a Bodrogon keresztül. Legalábbis erről tanúskodik az a sokkoló felvétel, amely eljutott a PET Kupa szervezőihez.

A katasztrófafilmre hajazó videót látva azonnal akcióba léptek a folyómentők és biztatásukra az ukrán oldalon is elindult a szennyezett terület feltérképezése, amely nem egyszerű feladat, tekintve hogy a területet a szárazföld felől nem lehet megközelíteni. A helyi szemétszedési akció szervezését az is nehezíti, hogy elkezdődött a pravoszláv karácsony.

A PET Kupa mindenesetre felkészül az árhullámmal érkező hulladék fogadására és bízik abban, hogy nem lesz a segítő kezekre szükség. Figyelik a vízszint emelkedését és az időjárás-előrejelzést, valamint folyamatosan kapcsolatban állnak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakembereivel és a Bodrog menti települések önkormányzataival.

- írják.

A céljuk az, hogy a 2020 szeptemberében tartott I. Bodrogi PET Kupa során megtisztított folyószakasz, valamint az alsóbb folyószakaszok állapotát megóvják. Ez nem lehetetlen küldetés, hiszen az elmúlt évek kitartó felső-tiszai folyótisztító munkájának már van látható eredménye, a régió ártereinek tisztasága jelentős mértékben javult.

A sokkoló felvételt Facebookon tették közzé:

Címlapkép forrása: Wikipédia

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

környezetszennyezés

pet

pet kupa

latorca