Többszáz millió bővítésre: mutatjuk, mely Duna-parti településen járnak jól a családok

MTI   
  Megosztom
Többszáz millió bővítésre: mutatjuk, mely Duna-parti településen járnak jól a családok

Több mint 350 millió forint európai uniós támogatásból megkezdődött Baján a Kodály utcai bölcsőde bővítése, a fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt - közölte a város önkormányzata a honlapján.

A közlemény szerint a Bajai Egyesített Bölcsődék három telephelye összesen 237 gyereket fogadhat, de ez már nem elég a folyamatosan növekvő igények ellátására.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból a Kodály utcai épület négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül. Ez utóbbi ad helyet egyebek mellett az Eötvös József Főiskola csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatói képzésének, továbbá intézményi és szülői értekezleteknek.

A beruházás nyomán a Kodály utcai bölcsődében öt nevelési-gondozási egységben - 10 csoportszobában 120 gyerekkel -, egy játszócsoportban és egy időszakos gyermekfelügyeletet ellátó csoportban történik majd a kisgyermekek ellátása. Az öt új csoport működéséhez tíz kisgyermeknevelőt és két dajkát foglalkoztatnak, tehát az eddigi huszonnégy helyett harminchatan dolgoznak majd a bölcsődében.

A tizennégy hónapig tartó munkálatok ideje alatt az intézmény működése zavartalan lesz.

A támogatásból a meglévő épületrész kiszolgálóhelyiségeit is felújítják, átalakítják, továbbá új bútorokat, fürdőszobai és konyhai eszközöket, valamint kültéri játékokat és eszközöket is beszereznek.

Az épület területe 500 négyzetméterrel, a játszóudvaré 400 négyzetméterrel nő - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baja

óvodafejlesztés