Többszáz millió bővítésre: mutatjuk, mely Duna-parti településen járnak jól a családok

MTI   
  Megosztom
Többszáz millió bővítésre: mutatjuk, mely Duna-parti településen járnak jól a családok

Több mint 350 millió forint európai uniós támogatásból megkezdődött Baján a Kodály utcai bölcsőde bővítése, a fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt - közölte a város önkormányzata a honlapján.

A közlemény szerint a Bajai Egyesített Bölcsődék három telephelye összesen 237 gyereket fogadhat, de ez már nem elég a folyamatosan növekvő igények ellátására.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból a Kodály utcai épület négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül. Ez utóbbi ad helyet egyebek mellett az Eötvös József Főiskola csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatói képzésének, továbbá intézményi és szülői értekezleteknek.

A beruházás nyomán a Kodály utcai bölcsődében öt nevelési-gondozási egységben - 10 csoportszobában 120 gyerekkel -, egy játszócsoportban és egy időszakos gyermekfelügyeletet ellátó csoportban történik majd a kisgyermekek ellátása. Az öt új csoport működéséhez tíz kisgyermeknevelőt és két dajkát foglalkoztatnak, tehát az eddigi huszonnégy helyett harminchatan dolgoznak majd a bölcsődében.

A tizennégy hónapig tartó munkálatok ideje alatt az intézmény működése zavartalan lesz.

A támogatásból a meglévő épületrész kiszolgálóhelyiségeit is felújítják, átalakítják, továbbá új bútorokat, fürdőszobai és konyhai eszközöket, valamint kültéri játékokat és eszközöket is beszereznek.

Az épület területe 500 négyzetméterrel, a játszóudvaré 400 négyzetméterrel nő - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baja

óvodafejlesztés