Kiderült: ez lesz az állatkínzástól, kutyaviadaloktól megmentett ebek sorsa

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ez lesz az állatkínzástól, kutyaviadaloktól megmentett ebek sorsa

A Nébih és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ egyaránt kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását. Ennek érdekében kötöttek megállapodást.

Az állatkínzások és állatviadalok felderítése, valamint visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ. A több éve tartó közös munkát immár hivatalosan is megerősítő dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok, a ROKK igazgatója látta el kézjegyével. A Nébih 25 mobil kennel biztosításával is segíti az eljárásokban lefoglalt állatok állatvédelmi szempontból kimagasló színvonalú elhelyezését.

A Nébih és a ROKK egyaránt kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását.

A további sikeres állatmentések reményében mélyíti most kapcsolatát a Nébih és a ROKK a 2021. január 14-én aláírt együttműködés révén.

A megállapodás mellett a Nébih 25 db mobil kennellel is hozzájárult ahhoz, hogy az ellenőrzések során lefoglalt állatokat az állatvédelmi szempontokat szem előtt tartó, azoknak maximálisan megfelelő körülmények között helyezhessék el a ROKK kiképzőközpontjában.

Az együttműködés részeként az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben résztvevő Nébih szakemberek a jövőben közreműködnek majd a ROKK által szervezett képzések, továbbképzések, vizsgáztatások, és minősítések végrehajtásában. A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a Nébih által foglalkoztatott kutyavezetők kiképzésében és továbbképzésében, a már kiképzett szolgálati kutyák továbbképzésében, éves minősítésében, valamint a kiképzésre szánt kutyák kiválasztását szakmai tanácsaikkal segítik.

A most aláírt megállapodással a hosszú évekre visszanyúló közös munka nyert hivatalosan formát. A szervezetek remélik, hogy ezáltal még sikeresebben vehetik fel a harcot az illegális kutyaviadalok szervezőivel és a háziállatokkal méltatlanul bánó állatkínzókkal.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkínzás

állatviadal

nébih

kutyaviadal