Már javában épül a vidéki város hatalmas arénája: kiderült, mire akarják használni

HelloVidék   
  Megosztom
Már javában épül a vidéki város hatalmas arénája: kiderült, mire akarják használni

Őszre várhatóan elkészül a sport- és rendezvénycsarnok Nagykanizsán, ami polgármester szerint a város keleti részének új központja lehet. Az ellenzéki frakcióvezető szerint azonban egy ekkora városnak ilyen háttérrel elég lett volna egy kisebb, viszont olcsóbb és jobban kihasználhatóbb csarnok.

Nagykanizsán már épül, őszre várhatóan elkészül a sport- és rendezvénycsarnok. Orbán Viktor kormányfő 2015 júniusában, a Modern Városok Program nagykanizsai szerződésének aláírásakor jelentette be, hogy többek között egy 3000 fő befogazására alkalmas multifunkcionális csarnokkal gazdagodik a település, írja a Népszava. Az eredetileg 8,8 milliárd forintba kerülő csarnokról 2019-ben (amikorra már állnia kellett volna, de még el sem kezdődtek a munkálatok) kiderült, 15 milliárdért épülhet meg.

Balogh László, Nagykanizsa Fidesz-KDNP-s polgármestere úgy véli, az új rendezvénycsarnok a város keleti részének új központja lehet, amelyet a helyi sportegyesületeken kívül koncertekre, kulturális eseményekre, vásárokra tudnak majd használni. A város közgyűlésének ellenzéki frakcióvezetője, Fodor Csaba szerint ugyanakkor azt mondta, más városok adatai alapján százmilliós tétel lesz az aréna működtetése, amire kérdés, honnan lesz forrás. "Azt sem tudjuk, kik fogják használni, mert a bérleti díja bizonyosan sokkal magasabb lesz, mint a város többi tornacsarnokáé", tette hozzá. A klubok a jelen költségvetésüknek megfelelő termekben edzenek és játsszák mérkőzéseiket, és a közönség érdeklődése sem akkora, hogy a bajnoki találkozókat érdemes legyen átvinniük egy többezres arénába.

Fodor szerint egy ekkora városnak ilyen háttérrel elég lett volna egy kisebb, viszont olcsóbb és jobban kihasználhatóbb csarnok.

"Miután nem lehet tudni semmit a majdani bérleti díjról, s a várostól sem keresett meg bennünket senki, hogy vázolja a lehetőségeket, egyelőre nem tervezünk az új létesítménnyel" – nyilatkozta a lapnak Farkas Tibor, a kézilabdaklub elnöke. Mint kiderült, van saját csarnokuk, amit TAO-ból újítottak fel, ezzel kötelezettséget vállaltak, hogy hosszabb távon használják. "Arra már gondoltunk, hogy a felnőtt csapatok ott játsszák a mérkőzéseiket, de akkor már néhány edzést is át kellene vinni, ami viszont anyagilag megterhelő lehet. Jelenleg úgy 150-en járnak a meccseinkre, ami nem indokolja a több ezres csarnokot, melynek megtöltéséhez magasabb osztályban szereplő, jó csapat kellene. Ez viszont megint csak pénzkérdés", fejtette ki.

A futsalosok viszont biztosan birtokba veszik majd az új arénát, hiszen a csapatnak nincs saját csarnoka, ráadásul a szurkolótáboruk is nagyobb, mint a kéziseké, így amint lehet, költöznének.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aréna

építkezés

nagykanizsa

sportcsarnok