Kétségbeejtő: közel 80 dolgozó nem kap fizetést a vidéki város fürdőiben

HelloVidék   
  Megosztom
Kétségbeejtő: közel 80 dolgozó nem kap fizetést a vidéki város fürdőiben

A városi cég tavaly 50 százalékos bértámogatást kért a dolgozók után novemberre és decemberre, több mint 40 millió forintot igényeltek a megyei kormányhivatalon keresztül, de még mindig nem érkezett meg.

Februártól nem kap fizetést a Miskolci Fürdők Kft. dolgozóinak több mint fele, 79 ember. Úgynevezett állásidőn lesznek, ami azt jelenti, hogy a cég utánuk kifizeti a járulékokat, de egy forintot sem kapnak, hangzott el az RTL Klub híradójában. Mivel nem mondanak fel nekik, munkanélküli segélyért sem folyamodhatnak.

A városvezetést támogató frakció szerint azonban hiába igényeltek bértámogatást az államtól, az azóta sem érkezett meg. A város önerőből nem tudja tovább fizetni az alkalmazottak teljes bérét. A minisztérium azt írja, folyamatosak a kifizetések.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

koronavírus

koronavírus-járvány

bértámogatás