Ez elképesztő: koronavírus elleni oltásra hivatkozva csalt ki tízezreket az álorvos

MTI   
  Megosztom
Ez elképesztő: koronavírus elleni oltásra hivatkozva csalt ki tízezreket az álorvos

Azt mondta nekik, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, és ha nem oltatják be magukat, akkor büntetést is kaphatnak.

Elfogtak a ceglédi rendőrök egy álorvost és a segítőjét, akik a koronavírus elleni oltásra hivatkozva pénzt csaltak ki egy idős asszonytól és lányától Tápiószőlősön - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap. A 33 éves férfi és a 38 éves nő ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás gyanúja miatt indult eljárás.

A nő által ismert 79 éves tápiószőlősi asszony és gondnokság alatt álló lánya beengedte a házába az orvosként bemutatkozó, fehér ruhába öltözött férfit, aki

A két megriadt nő átadott 40 ezer forintot a férfinak, aki, hogy még hihetőbbnek tűnjön, a jegyzetfüzetéből kitépett lapon rögzítette a befizetést, majd távozott.

A rendőrök szerdán mindkét embert előállították, a lakásukon tartott kutatások során mobiltelefonokat és más, a csaláshoz használt eszközöket foglaltak le. A nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, a férfi viszont beismerte és részletes vallomást tett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

tápiószőlős

rendőrség