Ki képes ilyenre? Fákat rongáltak a balatoni településen, hatalmas a kár

HelloVidék   
  Megosztom
Ki képes ilyenre? Fákat rongáltak a balatoni településen, hatalmas a kár

Az egyik érintett tulajdonos szerint az összes tölgyfát megrongálták a kertjében, félig belevágtak a fák törzsébe. Tetemes anyagi kár keletkezett, de a természetkárosítás mértéke nagyságrendekkel magasabb.

Sárga festékkel jelöltek meg több fát múlt héten Alsóörsön, többnek a törzsébe pedig barbár módon belevágtak.

- számol be a Telex. Mint írják, egy helyi, nyilvános Facebook-csoportban osztotta meg az egyik érintett tulajdonos a képeket, és azt írta, az összes tölgyfát megrongálták a kertjében, félig belevágtak a fák törzsébe.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon rongálás vétség elkövetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere azt írta a portál megkeresésére, hogy nincs információjuk a farongálásról, azonban elszomorítónak és felháborítónak tartják az illegális tevékenységet. Kiderült az is, hogy néhány éve már volt hasonló eset, amikor valaki a panoráma védelme miatt több idős fát kivágott szomszédja telkén.

A fényképeket megosztó telektulajdonos szerint tetemes anyagi kár keletkezett, de a természetkárosítás mértéke nagyságrendekkel magasabb.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

alsóörs

rongálás

fa

farongálás

rendőrség

nyomozás