Ki képes ilyenre? Fákat rongáltak a balatoni településen, hatalmas a kár

HelloVidék   
  Megosztom
Ki képes ilyenre? Fákat rongáltak a balatoni településen, hatalmas a kár

Az egyik érintett tulajdonos szerint az összes tölgyfát megrongálták a kertjében, félig belevágtak a fák törzsébe. Tetemes anyagi kár keletkezett, de a természetkárosítás mértéke nagyságrendekkel magasabb.

Sárga festékkel jelöltek meg több fát múlt héten Alsóörsön, többnek a törzsébe pedig barbár módon belevágtak.

- számol be a Telex. Mint írják, egy helyi, nyilvános Facebook-csoportban osztotta meg az egyik érintett tulajdonos a képeket, és azt írta, az összes tölgyfát megrongálták a kertjében, félig belevágtak a fák törzsébe.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon rongálás vétség elkövetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere azt írta a portál megkeresésére, hogy nincs információjuk a farongálásról, azonban elszomorítónak és felháborítónak tartják az illegális tevékenységet. Kiderült az is, hogy néhány éve már volt hasonló eset, amikor valaki a panoráma védelme miatt több idős fát kivágott szomszédja telkén.

A fényképeket megosztó telektulajdonos szerint tetemes anyagi kár keletkezett, de a természetkárosítás mértéke nagyságrendekkel magasabb.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

alsóörs

rongálás

fa

farongálás

rendőrség

nyomozás