Húsvéti nyitásra készül az egyik leghíresebb magyar vár: ez a terv

HelloVidék   
  Megosztom
Húsvéti nyitásra készül az egyik leghíresebb magyar vár: ez a terv

Nyáron újra tartanának kézművesvásárokat, harci játékokat, koncerteket a Balaton leglátogatottabb hadtörténeti műemlékének udvarán, illetve a vár tövében - persze ha a járványhelyzet megengedi.

Húsvétkor nyitnák meg a szigligeti vár kapuit, és ha a járványhelyzet megengedi, nyáron újra tartanának kézművesvásárokat, harci játékokat, koncerteket a Balaton leglátogatottabb hadtörténeti műemlékének udvarán, illetve a vár tövében – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Balassa Dániel, Szigliget múlt év őszén megválasztott polgármestere, várkapitány.

Azt is elmondta, hogy önkormányzati forrásból kicserélik a Török Bálint-kapu melletti híd faszerkezetét, a Bakonyerdő Zrt. segítségével pedig az óvárban már megjavították a korlátokat, a kilátónál információs, ismeretterjesztő játékokat helyeztek el és új járda épült a Kisfaludy utca és a Csonkatorony között. A már befejeződött fejlesztésekről azt is közölte: vashálós kerítést építettek a temetőnél és új tetőszerkezetet kapott az óvoda.

A Balaton váraként emlegetett, idén hétszázhatvan éves szigligeti erőd múlt évi látogatottságáról Balassa Dániel elmondta, hogy a koronavírus-járvány sem csökkentette jelentősen a település büszkesége iránti érdeklődést: csaknem százkilencvenezren keresték fel a 2015-ös nemzeti várprogram keretében több mint egymilliárd forintos fejlesztésből megújult műemlékegyüttest. A magyarok mellett elsősorban német és lengyel turisták érkeztek a várlátogatásokra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szigliget

vár

balaton

szigligeti vár

húsvét