Húsvéti nyitásra készül az egyik leghíresebb magyar vár: ez a terv

HelloVidék   
  Megosztom
Húsvéti nyitásra készül az egyik leghíresebb magyar vár: ez a terv

Nyáron újra tartanának kézművesvásárokat, harci játékokat, koncerteket a Balaton leglátogatottabb hadtörténeti műemlékének udvarán, illetve a vár tövében - persze ha a járványhelyzet megengedi.

Húsvétkor nyitnák meg a szigligeti vár kapuit, és ha a járványhelyzet megengedi, nyáron újra tartanának kézművesvásárokat, harci játékokat, koncerteket a Balaton leglátogatottabb hadtörténeti műemlékének udvarán, illetve a vár tövében – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Balassa Dániel, Szigliget múlt év őszén megválasztott polgármestere, várkapitány.

Azt is elmondta, hogy önkormányzati forrásból kicserélik a Török Bálint-kapu melletti híd faszerkezetét, a Bakonyerdő Zrt. segítségével pedig az óvárban már megjavították a korlátokat, a kilátónál információs, ismeretterjesztő játékokat helyeztek el és új járda épült a Kisfaludy utca és a Csonkatorony között. A már befejeződött fejlesztésekről azt is közölte: vashálós kerítést építettek a temetőnél és új tetőszerkezetet kapott az óvoda.

A Balaton váraként emlegetett, idén hétszázhatvan éves szigligeti erőd múlt évi látogatottságáról Balassa Dániel elmondta, hogy a koronavírus-járvány sem csökkentette jelentősen a település büszkesége iránti érdeklődést: csaknem százkilencvenezren keresték fel a 2015-ös nemzeti várprogram keretében több mint egymilliárd forintos fejlesztésből megújult műemlékegyüttest. A magyarok mellett elsősorban német és lengyel turisták érkeztek a várlátogatásokra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szigliget

vár

balaton

szigligeti vár

húsvét